Trender i hemmet

0
1072
Trender i hemmet

Heminredning intresserar allt fler av oss svenskar. Vi har dock olika sätt att engagera oss i våra hem. En del går mest upp i gör- det- själv projekt och att sätta sin egen unika prägel på hemmet. Andra vill bara gärna ha det senaste. Det estetiska har alltid varit viktigt för många av oss, allt medan modetrends varierar. Det bästa är givetvis när man kan få både funktionalitet och estetik samtidigt.

Funktionalitet i hemmet kan handla om praktiska möbler och bekvämt utformade rum. Det kan också handla om smarta digitala funktioner i hemmet, som gör vår vardag lite bekvämare och eller roligare. Prylar, och ibland även möbler, kan numera fås i varianter som kan kopplas upp mot nätverk och smartphones. Detta för att kunna programmera och styra funktionerna på ett optimalt och effektivt sätt.

Ljusinfall och belysning

Belysning, och även rullgardiner kan numera fås med digital styrning, Detta möjliggör att man kan styra belysning och ljusinsläpp via en kontrollapp. Dels bliver det enkelt att konfigurera ett behagligt och optimalt ljussken. Dels kan man sänka sin elräkning eftersom man inte har tända lampor i rum som inte används. När man skall hålla inbrottstjuvar borta, är det en fördel att kunna tända och släcka lampor på distans när man är bortrest. På det sättet ser det ut som att man är hemma även om man egentligen är på semester.

Fjärrkontroll till vitvaror

En del moderna modeller av vitvaror innehåller möjligheten att fjärrstyra maskinerna via sin smartphone. Varför kan man kanske fråga sig, men detta kan t.ex. vara användbart när det gäller betjäning av sin tvättmaskin. Man kan ladda maskinen med kläder om morgonen innan man åker till jobbet. Ett par timmar innan man kommer hem kan man sen starta maskinen via sin app. På det sättet timer man tvättmaskinen och den är färdig lagom tills man kommer hem igen. På ett liknande sätt kan man styra de diskmaskiner och torktumlare som har samma funktion inbyggt. Med uppkoppling till en app kan man dessutom kontrollera temperaturen i kyl och frys. Smart och trendigt kan även gälla vitvaror med andra ord.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here