Sprid julstämning på arbetsplatsen i december

0
1673

December är en ganska speciell månad. Den innehåller julbord och adventsmys och kulminerar med julaftonsfirande och nyårsafton. Men samtidigt är det årets sista månad vilket ibland innebär att det är mycket som skall hinnas med innan året är slut. På grund av alla helgdagar och aktiviteter kan det därför ofta vara högt tempo på jobbet i december. Samtidigt är december en mörk månad där man oftast åker till jobbet medan det är mörkt, och när man kommer hem igen är det fortfarande mörkt. God julstämning och juleljus i mörkret är därför bra motvikter till eventuell stress och mörkret.

Glada medarbetare presterar bäst

Det är lönsamt som arbetsgivare att på olika sätt uppmuntra till, och stötta, glad julstämning. Det handlar om att skapa en atmosfär som strålar av ljus, skratt och glada miner. Detta eftersom glada medarbetare som oftast är de medarbetare som samtidigt presterar bäst. Julstämning kan helt enkelt vara med till att skapa positiv energi på arbetsplatsen. Man kanske kan skapa en stämning av julverkstad, där alla jobbar på för att nå i mål med månaden samtidigt som man njuter av pepparkakor och glögg på rasterna. Ett sätt att uppmuntra till julstämningen kan vara att köpa in jultröjor till personalen som kan bäras exempelvis på kontoret. Hos Jul-tröjor.se kan man finna stämningsspridande jultröjor till alla, oavsett storlek, ålder eller kön.

Julbonus och julklappar

De flesta arbetsgivarna ger sin personal en julklapp till jul. Ofta är det dock ganska opersonliga saker. Detta kan det av naturliga orsaker vara svårt att undgå om det handlar om ett stort företag med många anställda. Men om man har möjlighet till det, kan det vara en god investering att ge personliga julklappar efter intresse och personlighet. Det behöver inte vara dyrare gåvor, men kräver eventuellt lite mera tid att organisera. Det kan dock betyda mycket för moralen och arbetsglädjen att känna sig värdesatt för den man är. På samma sätt kan julbonusar fungera om man har möjlighet till detta. Framförallt om man kan motivera dem med att det handlar om att belöna en extra insats som medarbetaren har gjort.