Nya smarta funktioner med gammal design

0
6042

Mode kommer och går samtidigt som många stilar kommer också tillbaka. 50-talets design har på senare år börjat komma tillbaka till de svenska hemmen. Leverantörer av vitvaror har börjat tillverka tvättmaskiner, kylar och andra vitvaror med den gamla klassiska färgglada designen. Blanda designen med dagens moderna funktioner och du kan få ett modernt och trendigt retro hem. På så sätt kan du skapa en gammal känsla i köket som tar dig tillbaka till modet på 50 och 60-talen! Grymt, eller hur?

Retro tvättmaskiner har blivit moderna

Har du en snygg tvättmaskin behöver du inte längre gömma den i någon skrubb eller avlägset rum utan kan framhäva den som en trendig, modern möbel i exempelvis köket. Många leverantörer säljer dessa retro-tvättmaskiner online och kan därmed skickas direkt hem till din dörr. Företagen ger också inspiration och vägledning kring hur du kan designa ditt tvättrum/kök eller den plats där du väljer att placera tvättmaskinen.

Stekautomatik på ugnar

Stekautomatik är ett nytt begrepp inom ugnar. Betydelsen av detta är att ugnar med stekautomatik har en slags digital klocka inbyggd. Med automatiken behöver du inte vara orolig för att glömma stänga av ugnen när maten är klar – detta görs automatiskt. Innan du börjar tillaga något ställer du in ugnen på vad det är du tillagar – till exempel kött eller en paj. Ugnen ställer automatiskt in tid och temperatur efter val av rätt och resultatet blir perfekt – inte för lite men inte heller för väl tillagat.

Ugn med inbyggd stektermometer

Förutom stekautomatik finns idag ugnar som har en inbyggd stektermometer. Då ställer du in vilken temperatur du vill att maten ska få. När du tex tillagar en stek, beroende på om du vill att den ska vara Well Done eller Medium, ställer du in det på ugnen. När temperaturen är uppnådd kommer ugnen att stängas av eller göra en signal som låter dig veta att maten är klar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here